Jag tror de allra flesta känner till Lindbackens badplats, men har du inte redan varit där så kan jag varmt rekommendera ett dopp. Det brukar under semestertider vid soligt väder vara fullpackat på stranden med barnfamiljer från förmiddagen till eftermiddagen men framåt kvällen så börjar det lugna ner sig något.

Man kan simma ut till flytbryggan och ligga där och vila upp sig om man vill komma bort en stund från andra badgäster (en flytbrygga som numera har en badstege så man äntligen kan ta sig upp – tack för det!)

Det är även ett utmärkt ställe för att använda kajak eller SUP bräda (Stand Up Paddle) då man kan utgå från stranden eller bryggan.

Kom ihåg att det kan finns en del djur och ormar kring badplatsen annat än fisk och insekter. Bland annat bäver har jag sett simma förbi, så håll utkik och simma lugnt.

Information från Norrtälje.se:

Badplatsen ligger vid södra delen sjön Gavellångsjön, norr om Rånäs samhälle.

Stranden består av gräs och sand (ganska snålt med sand) och har en cirka 15 meter lång och smal strandlinje i västerläge. Runt om badplatsen finns gott om blandskog. Det finns toalett (ej handikapptoalett), omklädningsrum (unisex), ett fåtal parkeringsplatser, bänkar, brygga och badstege.


Badplatsen sedd från vattnet nära den lilla udden i slutet på Nykvarnsvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *